Prins Jens d’n Urste is de nieuwe Jeugdprins in Haaren

Geschreven door Renata Kuijpers-Bos:

Het was nog stil op het plein midden in het centrum van Haaren. Buiten de dranghekken die al klaar gezet waren door de Gemeente Oisterwijk, was er nog niets wat er op zou wijzen dat hier vandaag voor onze Jeugdraad een van de belangrijkste dagen van het jaar. Dit is de dag waarop we eindelijk onze nieuwe Jeugdraad mogen presenteren! De kinderen staan al dagen te springen en hebben er zin in!

Al vroeg zijn we op het plein druk in de weer om het plein om te toveren tot een groot groen wit versierd terras!

Het plein was versierd. De Mini Struiven (mini pannenkoeken) waren gebracht en gesponsord door Pannenkoekenhuis Belveren. De warme chocomelk, koffie, thee en ranja stonden klaar. En de Jeugdraad kinderen konden niet wachten om te beginnen.

Eindelijk was het zo ver en om 11.11 uur mochten onze Burgemeester Hans Janssen en onze spiksplinternieuwe Prins Wèner XXIV het doek omlaag trekken om daarmee het doek te onthullen waar de foto en naam van onze nieuwe prins of prinses op stond.

Onze nieuwe (oude) prins is:           Jeugdprins Jens d’n Urste!

Jens was vorig jaar ook al prins maar toen was het een beetje gek jaar en dit jaar gaan we ervoor zorgen dat het een geweldig jaar word!

Jens zit in groep 8 van basisschool De Klim Op in Haaren en in zijn vrije tijd zit Jens bij de scouting en doet hij aan waterpolo. Hij is daarom gewend lekker bezig te zijn en hij is heel erg actief!

Inmiddels zit Jens nu voor het 4e jaar bij de Jeugdraad en hij vind het jammer dat dit zijn laatst jaar zal zijn. Daarom gaat hij er echt van genieten en zijn nieuwe motto word: Dees jaor gaon we vol gaaz!

Jens stelde hierop zijn raad aan ons voor.

Jens stelde eerst zijn adjudant Hanne voor. Hanne zit op de Klim Op in groep 7 en zal Jens gaan ondersteunen op het podium. Waar Jens is, is Hanne en waar Hanne is, is dus Jens.

Aangezien het belangrijk is dat we overal op tijd aankomen, hebben we ook iemand nodig die kan zorgen dat we niet te laat gaan komen en daar hebben we een Opper voor nodig. Onze Opper is Ilja en Ilja zit in groep 5 van de Klim Op. Ilja zal door op zijn fluitje te blazen zorgen dat we op tijd vertrekken. Hoor je dus een fluitje tijdens Carnaval, dan weet je dat de Jeugdraad eraan komt.

Plezier en gekkigheid is iets wat natuurlijk helemaal hoort bij Carnaval en daarom kan een Nar natuurlijk niet ontbreken. Voor de 3e jaar op rij is Liam weer onze nar. Liam zit in groep 7 op de Klim Op en hij weet dus precies wat er voor hem te doen staat. Ben je dus in voor een grapje, zoek dan onze nar en maak samen veel plezier!

Kinderen en snoepen, dat hoor natuurlijk wel een beetje bij elkaar en daarom moeten we zorgen dat we het snoepen niet vergeten. En daar hebben we ons Struivinneke Julia voor. Julia zit in groep 6 van de Hasselbraam en zal zorgen dat de kinderen regelmatig iets lekkers krijgen. De kinderen van de Jeugdraad zal het dus aan niets ontbreken!

Alles wat wij meemaken moet natuurlijk wel vast gelegd worden voor onze papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en alle inwoners van Haaren. Onze hoffotografen / vloggers Zowi en Maya zullen zorgen dat iedereen mee kan genieten van onze avonturen! Zowi zit in groep 6 van de Klim Op en Maya zit in groep 5 van de Klim op en samen zullen zij alles vastleggen. Wil je dus graag op de foto, zoek ze dan tijdens Carnaval even op!

Onze volledige raad is nu aan jullie voorgesteld en samen gaan we er een mooi feest van maken tijdens Carnaval! Mochten er nog kinderen zijn die bij de Jeugdraad willen komen, meld je dan nog aan, je bent van harte welkom! (Aanmelden kan via jeugdraadhaaren@gmail.com)

Na de speech van Burgemeester Hans Janssen en een woordje van Prins Wéner XXIV mochten alle aanwezigen genieten van een heerlijke mini struif. De Jeugdraad bracht de mini struiven en drinken rond en mochten daarna zelf ook genieten van een lekker mini struif.

Eindelijk zijn we weer van start! Op naar een geweldig carnavalsfeest in 2022!