Nieuws over de Haarense optocht 2022

Beste dorpsgenoten en carnavalsvierders,

De coronapandemie duurt maar voort en daarmee dient bij het bestuur van CV De Strûivenwèners zich de vraag aan: ‘wat kan en mag er met carnaval 2022?

Dagelijks horen en lezen we allerlei ontwikkelingen over carnaval in Brabant en Limburg. Omliggende dorpen en steden maken nu keuzes, zo ook wij.

Na zorgvuldig overleg en met pijn in ons carnavalshart heeft het bestuur van CV De Strûivenwèners besloten om de optocht op carnavalszaterdag 26 februari 2022 in Haaren niet door te laten gaan. De reden is de grote onzekerheid wat de coronamaatregelen ons nog gaan brengen. Met dit besluit geven we duidelijkheid aan de carnavalsverenigingen die zich al langere tijd afvragen of starten met de bouw van een wagen wel zin heeft.

Wat er wel kan en mag tijdens carnaval 2022 is nog onduidelijk. De komende weken zal daarover meer duidelijkheid komen vanuit de Rijksoverheid.

Ondanks deze domper gaan we niet stilzitten en zoeken we als vereniging naar alternatieven om het carnavalsfeest te vieren (binnen de mogelijkheden). Wij houden jullie de komende weken hiervan op de hoogte.

Wij wensen u een fijne jaarwisseling en goede gezondheid, laten we er toch een mooi 2022 van maken.

Namens het bestuur en optochtcommissie

CV De Strûivenwèners