In Memoriam: Frans van den Oetelaar

Gisteravond bereikte ons het trieste nieuws dat Frans van den Oetelaar, Prins Wèner VI, op 64-jarige leeftijd is overleden. Carnaval 2022 zag er al niet rooskleurig uit, maar zijn heengaan gooit een zwarte deken over Strûivendûrp.

Frans droeg de vereniging altijd een warm hart toe, was niet alleen prins, maar is ook jarenlang voorzitter en secretaris geweest. Hij was in 1980 de jongste prins ooit. Hij kreeg de mantel, scepter en prinsensteek op 23-jarige leeftijd en heeft zijn titel als Prins Wèner VI in totaal vijf keer gedragen (ook in ’81, ’82, ’83 en ’99).
Daarnaast was Frans ook medeverantwoordelijk voor de oprichting van de stichting Openbaar Karnaval Haaren (OKH), de samenwerking tussen de Haarense carnavalshoreca en CV De Strûivenwèners, en was hij kartrekker voor onder meer de Boerenbruiloft en de Vlooienmarkt.

De huidige generatie leden kent hem ook als ‘chef houten vloer’, waarbij Frans nog zo’n beetje de enige was die wist hoe de vloer voor het jeugdcarnaval in Den Domp in elkaar moest. Ook hield hij graag de kleding van de Raad van 11-leden goed in de gaten. Hij heeft menig strikje rechtgetrokken zodat zij er ‘wir un bietje fatsoenlijk’ bijliepen.

Het onverwachte overlijden van Frans heeft ons diep geschokt en ons groen-witte hart huilt.

Wij wensen zijn vrouw Dorine en de kinderen Mariëlle en Lieke en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Het bestuur