Informatie over optocht

Verhoging prijzengeld optocht Haaren

Voor de 51e keer wordt op zaterdag 22 februari a.s. door CV De Strûivenwèners de Haarense optocht georganiseerd. Al jarenlang is het één van de grotere optochten van de regio, maar groot is niet altijd een garantie voor mooi. Reden voor de carnavalsvereniging om maatregelen te treffen om de kwaliteit van de optocht te verbeteren. En dat mag dan ook wat kosten. Het prijzengeld gaat substantieel omhoog.

Zo gaat de eerste prijs van de grote wagens van € 375 naar € 750 en die van de jeugdwagens van € 150 naar € 300. Ook voor de loopgroepen gaat het prijzengeld omhoog. Zowel voor volwassenen als voor de jeugd is de eerste prijs maar liefst € 175. David Zijlmans van de optochtcommissie: “We kennen al jarenlang enkele mooie wagens, maar de strijd om de eerste plaatsen is afgenomen. We hopen op deze manier de concurrentie aan de top te vergroten”.

Het beleid van de optochtcommissie om de jeugd aan te zetten tot het bouwen van wagens heeft de afgelopen jaren zijn vrichten afgeworpen. Een substantieel deel van de wagens wordt gebouwd voor jeugd t/m 16. Zijlmans: “We hopen op deze manier de optocht ook aantrekkelijk te houden voor het publiek. Die kunnen overigens aansluitend aan de optocht dit jaar voor de derde keer meteen goed in de sfeer komen tijdens het Pleinfestijn op het Mgr. Bekkersplein.”

Inschrijven optocht!

Inschrijven voor de Haarense optocht kan op zaterdag 11 januari tussen 10.00 en 12.00 uur bij café ’t Gemak, aan de Haarendijk 4 te Haaren.

Alle benodigde formulieren en linkjes staan op deze pagina.  

Ontheffing geluidswagens

Het is belangrijk dat carnavalsgroepen die personen op een geluidswagen/dweilwagen gaan vervoeren een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Dit dient uiterlijk 3 weken voor de datum van de optocht gebeuren. Dit jaar is dat dus uiterlijk 1 februari! Via onderstaande link kom je snel op de juiste pagina uit, waar het formulier digitaal in te vullen is. Niet vergeten dus!

https://www.haaren.nl/home/evenementen_41738/

Hieronder vind je alle benodigde informatie over de optocht, zoals inschrijfformulieren en het reglement. Neem dit ingevuld mee naar de inschrijf