Prins Wèner XXIII landt veilig in Strûivendûrp

De nieuwe Prins van het Strûivendûrp deed zijn motto eer aan. Op de laatste dag van het jaar 2023 presenteerde hij zich door per luchtballon van BallonAIRpoort veilig te landen in Haaren. Jorg Kuijpers is de naam van deze doorluchtige hoogheid en gaat carnaval 2024 voor met zijn leus: Vlieg ‘r ’s ût.

Om exact elf over elf op oudejaarsdag landde Prins Wèner XXIII samen met zijn adjudant Harko Kremers en opperraad Hans Geelen net achter de Sint-Lambertuskerk. De wind blies hem iets uit de richting, waarna zijn Raad van 11 het trio kwam ophalen. Vervolgens werd het gezelschap onder applaus verwelkomd op het Mgr. Bekkersplein. De organisatie dankt Rud van Herk en zijn team voor de hulp en het gebruik van alle materialen!

Jorg Kuijpers volgt zijn voorganger Joris Schoonus op. Die ging onder de naam Prins Wèner XXIV. We doen in zekere zin dus een stapje terug. Dat komt omdat Kuijpers in 2020 en 2021 ook al eens prins van het Strûivendûrp was en zodoende zijn titel behoudt. Leuk detail: Jorgs vader Will Kuijpers was 33 jaar geleden ook prins (Wèner X).

WERELD ROND

Carnaval in Haaren heeft dit jaar ook een thema: Strûivendûrp de wereld rond. Hiermee wordt vorm gegeven aan de optocht en het feest in de tent op het plein. Prins Wèner XXIII haakt met zijn motto op dit reisthema aan. Dat kwam al tot uiting door de wereldreis die hij de afgelopen maanden maakte, waarbij hij China, India, Egypte, Italië, Frankrijk en België aan deed. Via de Facebookpagina van De Strûivenwèners was deze bijzondere trip te volgen.

5 X 11 JUBILEUM

Samen met alle inwoners viert de Prins en zijn gevolg dit jaar het 55-jarig bestaan van Strûivendûrp. Haaren draagt deze naam tijdens carnaval sinds 1969. In datzelfde jaar werd CV De Strûivenwèners opgericht in de stal van Herberg van Boxtel. Luc van Kasteren was destijds de eerste Prins Wèner. Na hem volgden er dus nog 23.

De carnavalsvereniging viert het 55-jarig jubileum overigens pas echt na de vier dolle dagen, namelijk op zaterdag 25 mei vanaf 20.00 uur in Herberg van Boxtel. Er zijn dan onder meer optredens van De Dorini’s en Johnny Purple. Kaartjes kosten 10 euro en gaan na carnaval in de verkoop.