200 kinderen deden mee aan Halloweentocht in Haaren, georganiseerd door Jeugdraad Haaren!

Geschreven door Renata Kuijpers-Bos

Foto’s gemaakt door Peter Franken

Op een donkere natte en spannende avond werd afgelopen zaterdagavond het dorp gevuld met bijna 200 spookjes, skeletjes, heksjes en nog anders mooi verkleedde kinderen.

Het was tijd voor de jaarlijkse Halloweentocht in Haaren. Eerst was het de beurt aan de kinderen die kozen voor de spannendste route. Zij mochten zich melden op het mooi aangeklede Monseigneur Bekkersplein om hier de route uitgereikt te krijgen. Samen met hun ouders gingen ze op pad langs alle deuren met een oranje ballon aan de deur. Daar mochten de kinderen aanbellen en riepen ze “Trick of Treat / Snoep of je leven“. De mensen die aan de route wonen hadden gezorgd voor een gezonde of minder gezonde lekkernij. Onderweg kwamen ze nog 2 spannende clowns tegen die met een eng muziekje waar sommige kinderen met een grote boog omheen liepen.

Langs de route stonden ook een aantal posten waar de kinderen en hun ouders ranja, lekker erwtensoep en iets lekkers konden krijgen!

Terwijl de spannende tocht in volle gang was, meldde zich de eerste groepen kinderen die het aandurfden om de engste route van deze avond te lopen. De echte durfals begonnen aan de enge route en kwamen onderweg een aantal spoken tegen. 2 horrorclowns met een kettingzaag, een enge bruine beer, een snijgrage dokter en zo liepen er nog 6 andere spoken rond.

De stoere jongen en meiden vonden het soms wel een beetje spannend maar ook waren er hier veel huizen waar de kinderen konden aanbellen en wat lekkers konden krijgen.

Bij de posten op deze route konden de kinderen ook even tussendoor wat drinken en wat lekkers krijgen, bij een van de posten was er zelfs een Kerkuil die naar de mooi versierde kinderen kwam kijken.

In de Wethouder Bressersstraat was er een heus Halloween House te zien waar de kinderen binnen een route konden volgen en waar een hoop gegil aan de buitenkant te horen was.

Aan het einde van de route mochten alle kinderen zich afmelden op het plein waar ze nog wat lekker kregen en ze daarna weer lekker veilig naar huis konden gaan.

De Jeugdraad Haaren kijkt terug op een zeer geslaagde Halloweentocht en staan al weer te popelen om het volgende evenement te organiseren.

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke activiteiten die de Jeugdraad Haaren organiseert, stuur dan een email naar jeugdraadhaaren@gmail.com en meld je aan voor hun nieuwsbrief.