Halloweentocht Haaren 2022

Op een warme, maar ook spannende avond werd Haaren afgelopen zaterdag gevuld met bijna 350 spookjes, skeletjes, heksjes en nog veel meer enge geschminkte kinderen.

Om 18.00 uur was het eindelijk tijd en mochten de kinderen die kozen voor de spannendste route gaan beginnen. Zij vertrokken vanaf het eng aangeklede Monseigneur Bekkersplein om hier de route te volgen.

Bij het aflopen van het plein kwamen ze onze Mysterie Guest (Wethouder Dion Dankers) tegen. De meeste kinderen wilde met hem op de foto, met hem knuffelen of bleven met angstige oogjes zeggen: “Ik ben niet bang… ik ben niet bang….”

Samen met hun ouders liepen ze op pad langs alle deuren met een oranje ballon aan de deur.

Daar mochten de kinderen aanbellen en het Halloween versje wat hier onderstaat zingen.

Snoep of schrik, jij bent kek
Geef wat lekkers voor de trek
Noten, snoep, koek of fruit
Ik vertrek weer met een buit

Wil je soms geen lekkers kwijt?
Blijf ik spoken en krijg je spijt.
Snoep of schrik, snoep of schrik
Geef iets lekkers of ik…. prik

En als je het dan nog niet doet,
dan stoppen we iets in je ondergoed!
©Conny van Hal

De mensen die aan de route wonen hadden gezorgd voor een gezonde of minder gezonde lekkernij.

Het is ontzettend leuk om te zien, dat steeds meer huizen versierd worden en er steeds meer ballonnen rond de voordeur hangen.

Onderweg kwamen ze nog 8 spannende figuren tegen tegen waar sommige kinderen met een grote boog omheen liepen. Langs de route stonden ook een aantal posten waar de kinderen en hun ouders ranja, lekker erwtensoep en iets lekkers konden krijgen!

Terwijl de spannende tocht in volle gang was, meldde zich de eerste groepen kinderen die het aandurfden om de engste route van deze avond te lopen. De echte durfals begonnen aan de enge route en kwamen onderweg een aantal spoken tegen. Twee spoken met kettingzagen, een geestachtige monnik, een skelet met lange vingers en zo liepen er nog 6 andere spoken rond.

De stoere jongen en meiden vonden het soms wel een beetje spannend maar ook waren er hier veel huizen waar de kinderen konden aanbellen en wat lekkers konden krijgen.

In de Wethouder Bressersstraat was er zelf een heel eng Halloween House te zien waar de kinderen na het zien van een eng filmpje, binnen een route konden volgen, waar ze oa een monster, skelet die uit een doodkist kwam en een engerd met een kettingzaag te zien waren. Met enige regelmaat kwamen de kinderen onder een hoop gegil naar buiten gerend.

Aan het einde van de route mochten alle kinderen zich afmelden op het plein waar ze nog wat lekker kregen en ze daarna weer lekker veilig naar huis konden gaan.

Mocht u achteraf nog een vrijwillige bijdrage willen doen voor de Halloweentocht, dan is dit nog mogelijk tot 9 november 2022. Klik dan hieronder op de button:

Wij willen vanuit hier alle vrijwilligers maar ook alle huizen op de route bedanken voor alle hulp. Zonder jullie is er geen Halloweentocht!!!

De Jeugdraad Haaren kijkt terug op een zeer geslaagde Halloweentocht en staan al weer te popelen om het volgende evenement te organiseren. 

Hieronder worden alle foto’s van de Halloweentocht 2022 die door onze fotograaf Peter Franken zijn gemaakt. Geniet van alle mooie foto’s!