Adjudant: Rens van den Elsen

Wanneer ging bij jou het licht branden? 

Ik voel me nog 15… en volgens sommigen gedraag ik me daar ook naar 😉 maar m’n identiteitskaart laat toch echt 03-06-1984 zien! Geloof je het niet? Voor een biertje mag je hem zien.

Wat is je functie binnen de Raad van Elf? 

Na een jaartje adjudant, mag ik me nu voor het tweede jaar Prins Wèner XXII van Strûivendûrp noemen. Daarnaast ben ik ook lid van het bestuur, de krantencommissie, de jeugdcommissie en de PR-commissie. Ohja, en ik zou deze website bij moeten houden… maar dat komt er niet altijd van.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Redacteur/journalist voor Brabants Centrum in Boxtel. Mooi werk!

Als je een dag prins mocht zijn, wat zou je dan doen?

Tsja, ik heb nu een jaar bewezen hoe het moet. Goed voorbeeld doet volgen, dus: gas geven! Een prins moet laten zien dat hij de scepter heeft verdiend dus is hij degene die voorop moet lopen in de polonaise (vooruit, in ons geval achter John), als eerste binnen moet zijn en als laatste pas mag vertrekken.

Wat is jouw carnavalshoogtepunt?

De eerste keer de eerste prijs winnen met ons clubke ‘t Spul(t) was toch wel erg mooi.

Wat maakt carnaval in Haaren voor jou bijzonder?

Als Helvoirtenees ben ik in Haaren begonnen bij de Willie’s, later begonnen we met ‘t Spul(t) en zat ik bij de Raad van Dweiluf. En nu bij de Strûivenwèners zie ik het nog steeds. De gemoedelijke, onderlinge sfeer in het dorp. Tijdens carnaval wil iedereen zijn of haar beste beentje voor zetten en er een groot feest van maken. Mooi volk die Haarense 😉

Wat is je favoriete carnavalskraker?

Van de laatste jaren dan toch Ferry van de Zaande met z’n Grozzie van d’n buurvrouw. Dit jaar wordt Zuipen van de Lawineboys volgens mij wel een lekkere kroegdeiner. Maar dé evergreen blijft voor mij toch wel Bij ons staat op de keukendeur van de Twee Pinten.

Wat is je geheime talent?

M’n pincode blijven onthouden… ik kan wel zeggen ‘slap ouwehoeren’, maar dat is nu niet bepaald een geheim.